South Luangwa National Parc - Reisverslag uit Chipata, Zambia van Leon Imandt - WaarBenJij.nu South Luangwa National Parc - Reisverslag uit Chipata, Zambia van Leon Imandt - WaarBenJij.nu

South Luangwa National Parc

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leon

08 November 2009 | Zambia, Chipata

Als opwarmertje voor de eventuele bezoekers in Chipata vlug een kort verslag van onze tocht dit weekend naar het South Luangwa Nationa Parc.
South Luangwa is een indrukwekkend mooi park, gelegen langs de rivier de Luangwa met daaromheen een afwisselend landschap met bos en vlaktes met meer losse bomen. Vooral de variatie in dieren en de ongelooflijk mooie vogels maken het zo beroemd. Het aantal dieren is niet zo groot, dus niet hele kuddes olifanten zoals in Addo maar wel gezien met een morning drive en een avond drive: olifanten, giraf, buffel, hippo, kudu, bushbuck, puku, impala, lizards, varanen, leeuw, luipaard, serval, genet, warthog, mangoose, en ik vergeet zeker nog wat. Daarnaast dus vele prachtige vogels: natuurlijk veel soorten wevers, twee soorten ijsvogels, veel reigerachtigen maar ook crowned hornbill, bee eaters, hop,ibis, gieren, saddle bild ooievaar, gekroonde kraanvogel en een heleboel kleiner zangers. Het is dus echt de moeite waard. Nu was alles dor en droog dus kon je de dieren goed zien, na de regentijd moet alles groen zijn en zie je de dieren minder goed maar zijn er nog meer vogels, volgens onze gids Robbie. We verbleven in een guesthouse van het bisdom, heel sober maar goedkoop, op een paar km van de hoofdingang. Voor de tochten inclusief ontbijt en thee vooraf en met drankjes halverwege gingen we naar Flatdogs, een lodge die vlak voor de hoofdingang ligt. Daar hebben we ook heerlijk gegeten. Enig " minpuntje" was dat er wel 20 Nederlanders waren, met een bus vanuit Johannesburg via Mozambique en Zambia weer naar Johannesburg. Op de terugweg ontbeten in een andere erg mooie lodge, op zo'n 20 minuten van de hoofdingang. Veel keuze dus voor jullie als bezoekers want de prijzen varieren sterk, nog afgezien van de belachelijke bedragen als je in het parc wil slapen (500 tot 700 dollar per persoon per nacht). Mijn VSO collega's vonden het geweldig, ik had dit bedacht en georganiseerd via het bisdom. Ik ben er ook zelf naar toe gereden in een uur of twee. Dus prima weekend. Kijk maar naar wat foto’s.
Tot over twee weken na mijn bezoeken aan de ziekenhuizen en HBC centra.
Hartelijke groeten,
Leo

• 09 November 2009 - 07:36

Will:

Lijkt me ook wel wat zo'n weekend! Prachtig Leon!
    Ik heb het met Twente-Ajax moeten doen, wat ook leuk was overigens.0-1, winst Twente.
    Will

• 09 November 2009 - 08:46

Sandra:

Ha Leon,

Wat is het daar prachtig en wat een ervaringen!De eerste berichten zijn wel heel positief en het lijkt toch een hele goede keuze ! Ben natuurijk heel benieuwd naar je ervaringen in de plaatselijke hospital's!

Veel succes en hartelijke groet Sandra

• 09 November 2009 - 09:11

Lieke:

Ha pap!

Gaaf hoor! We hebben zaterdag nog grapjes gemaakt over jouw uitspraak dat je nog geen leeuwen en luipaarden had gezien, maar die wel op de night-drive zou tegenkomen. Alsof je een afspraakje met ze had ;) Maar je hebt ze nog echt gezien ook! Veel succes de komende 2 weken, het zullen wel veel (misschien niet altijd leuke) indrukken worden.

Liefs,

Lieke

• 13 November 2009 - 14:41

Bart:

Leon. Met belangstelling je verslagen gelezen. Zo te lezen heb je het goed naar je zin daar in Afrika.
    Hier in Muiderberg gaat het goed en zeker op de dinsdag avond. Met Jops als vervanger hebben we geen kind aan Nol en Paul.
    Ik ben zelf afgelopen vrijdag aan mijn schouder geopereerd, gaat goed en nu revalideren.
    Ik blijf je volgen en doe je ook de groeten van Hennie

• 13 November 2009 - 20:19

Peter Slee:

Hoi Leon,

na een bijeenkomst van de vereniging samenwerkende ziekenhuizen in het OLvG werd ik steeds nieuwsgieriger naar je belevenissen. Het was wel aardig want in 1970-1973 was ik regelmatig aan de malawiaanse kant in Namitete, waar een vriend het ziekenhuis daar runde. Ook in Kachebere (het seminarie) en Luangwa Game Park ben ik destijds geweest. Vooral de Malawiaanse kant was erg mooi, vond ik. Ik wens je veel succes in je nieuwe werkkring!
    Hartelijke groeten, vanuit een regenachtig NL, Peter Slee

• 13 November 2009 - 20:26

Beppie:

Hoi Leon,

Wat een prachtig weekend moet dat geweest zijn.
    Heb wel even twee keer moeten lezen welke dieren je allemaal gezien hebt en wat een mooie foto's